Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
RPG
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.swmud.pl Strona Główna » Gry Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy grałeś/grasz w gry fabularne?
gram w gry fabularne
61%
 61%  [ 19 ]
grałem w gry fabularne (ale przestałem)
16%
 16%  [ 5 ]
nie grałem
9%
 9%  [ 3 ]
nie grałem ale chcę zacząć
12%
 12%  [ 4 ]
Wszystkich Głosów : 31

PostWysłany: Wto Maj 06, 2003 8:52 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Jrole
Kadet

Niestety Neuroshimy nie kupiłem - bo nie było (ani w Goblinie ani w EMPIKU), a zapowiadała się ciekawie.
Co do ciekawych stron - to nieznam, może Kamienny Smok, ale adresu nie pamiętam (to było tak dawno), no i spróbuj czegoś na Valhalii poszukać.

Warmłotka prowadzę teraz moim kumplom i już po dwóch sesjach niemają żadnego punktu przeznaczenia Wink (lajf is brutal, meni zakrentas, ful of zasadzkas end samtajms kopas w dupas Smile - jak to mawia mój przyjaciel).
Niewiem jak wy, ale ja chętnie bym pograł w WFRP z Aldegardem jako mistrzem Smile.

Niech moc będzie z wami!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: Sro Maj 07, 2003 3:59 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Jrole
Kadet

Mam pomysł - zamiast grać w Warhammera czy wiedźmina, pograjmy w STAR WARSA RPG.
Zapewnie nikt z was niema tego systemu, nie przejmójcie się, ja też go nie posiadam. To jednak jest przeszkoda którą można pominąć.
Najważniejszą częścią systemów RPG jest świat - a go znamy.
Zostaje nam więc mechanika.
Proponuje żeby była podobna do tej jaka jest na mudzie
lub
żywcem zaczerpnięta z warhammera (oczywiście z pewnymi modyfikacjami, jak np. cecha MOC, czy plusy rasowe dla gatunków odpowiednich dla świata SW itp.)
Proponuje się nad tym zastanowić i zapraszam do dyskusji.

Niech moc będzie z nami, erpegowcami Cool

PostWysłany: Czw Maj 08, 2003 2:07 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Krzysiu
Elew

Out of topic:

Jrole dziś byłem w goblinie i widziałem to twoje neu cos Smile))

Co do tematu hmm... nie jest to zły pomysł moim zdaniem nawet dobry Smile)) z tym SW na WFRP Smile) Hm... moze zamiast atrybutow do magii wiecie sila woli i inteligencja wprowadziloby sie po przostu jakies odpowiedniki dla moczu Smile)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PostWysłany: Czw Maj 08, 2003 9:56 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  andrakon
Andrakon

out of topic: bylem na zjebanym plenerze od wtorku do dzisiaj wieczur a teraz wrucilem i mam zamiar odpisac Razz

a teraz do rzeczy: w warhammera to ja tylko gralem w " warhammer: the horned rat" crpg i bardzo mi sie podobalo ale na rzywca to jeszcze niegdy.

natomaist w normalne rpg gralem i grywam od czasu do czasu.

yennefer: zobacyzsz jak to w praniu wyglada i ci sie napewno spodoba szczegulnie jesli jest to na strychu i zeby byl klimat popija sie pseudo kransoludzkie piwo "gdanske" w ogromnych szklankach glupio pomalowanych farbkami plakatowymi eee to znaczy starozytnych kuflach Very Happy

wawa: ja jestem w gdansku W GDANSKU !!!!!!! KURDE NO I DUPA Z TAKIM GRANIEM BO JA JESTEM W GDANSKU A WY W WAWIE I TU JEST TA PRZEPASC......BUUUUUUUUUUUUUUU Crying or Very sad

system: WIEDZMIAKA SYSTEM JEST WLASNIE PROSTY i nie opiera sie na takiej ogromnej ilosci przeliczen wiele rzeczy jest umownych co rpzy graniu w sw bardzo sie przyda zeby okreslac liczby NIEOKRESLONE bo co zrobimy sobie moc w punktach Confused ?? no i tam dobry gm moze sie popisac bo ma wieksza sfobode i dlatego wiedzmak jest zwany gra wyobhrazni a nie rpg i mimo ze jedno jest drugim to zadko spotykam takie idee w innych systemach.

i znowu out of topic: spaliscie kiedys w domku 10x10 w 20 osub Very Happy ??? plenery sa dziwaczne....obudzilem sie z znajoma na podlodze a muj kumpel mieszal czysta z tymbarkiem i poczestowal nasza opiekunke malarke woda zamaist sokiem bo sie pomylil bo paru leszkach....

czuje przyplyw energi a teraz ide sobie kosci poskladac do kupy i poczytac o objawach erotomani w psyhice czlowieka.....

yogurt- " let the shforce be with you"..." niech szmoc bedzie z wami"....niemieckiej wersji nie mam ..... wlasnie zauwazylem ze wrucilem w niesfoich butach.
"szacowany dystans 18845"

PostWysłany: Nie Maj 11, 2003 7:23 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Jrole
Kadet

MAM NEUROSHIME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Narazie przeczytałem jedynie pobieżny opis świata i lwią część tworzenia postaci, a także ogólną mechanikę i jak narazie jest SUUUUUUPER
POLECAM TEN SYSTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Earthdawn
 PostWysłany: Wto Maj 20, 2003 2:01 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Adams_the_Red
Elew

Ja gram w Earthdawna, jako MG jeżeli ktoś wie gdzie mieszkam - ludzie walcie śmiało!

P.S. Czy ktoś wie co to jest RPGm2k lub RPGm2k3?

PostWysłany: Sob Maj 24, 2003 2:48 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Jrole
Kadet

W earthdawna też gram, mam w nim największe doświadczenie ze wszystkich systemów w które grałem (niestety głównie jako mistrz i ostatniu dość przykre jako gracz).

Co do RPGm2k i RPGm2k3 nic nie wiem, ale chętnie bym się dowiedział - prosiłbym o rozszyfrowanie tych skrutów Smile

W jakim mieście mieszkasz Adamsie??

Pozdrawiam

oki
 PostWysłany: Sob Maj 24, 2003 5:57 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Adams_the_Red
Elew

Miast - pisze - jeżeli wiesz gdzie to jest to dobrze a jak nie to podpowiem - okolice lotniska Pyrzowice

RPGm2k to RPG Maker 2000
RPGm2k3 to RPG Maker 2003

Są to programy do tworzenia gier RPG. Jeżeli grałeś np. w Final Fantasy V lud Chronotrigger to wiesz jakiego typu. Grafika też podobna. Najlepsza strona o programie www.rpgmaker.pl

hm...
 PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 11:09 am Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  pixel
Dowódca Floty

tak sobie wszedlem na to forum, ze wzgledu na nowy topic tanglora, a jak juz bylem to inne tez poczytalem Smile , no i trafiam na ludzi ktorzy chca pograc w 'prawdziwe' rpg-i. Wprawdzie ostatni post jest z 24 maja 2003r., co nie przeszkaza mi zaproponowac system D&D [na wstepie], a z edyji to raczej 3, bo 2 jest bardziej poplatana,a w 3 to rozprostowali. Teraz pytanie: gdzie sesja?, no niestety musiala by byc w necie, i tu proponuje mIRC-a , trzeba tylko postawic dice bota na jakims umowionym kanale [ zeby losowac kostkami ],skrypt ciekawy, MP/MG, chetni gracze, troche wyobrazni, i lecimy Very Happy

-------
Tylko ze ja tego zrobic nie umiem, choc probowalem Razz
D&D 3rd Edition Rules mIRC Dice Roller:
http://www.geocities.com/Area51/Shadowlands/2309/dnd_dice.html
------
troche rpg w star-warsach

http://gwiezdne-wojny.pl/rpg.php

http://www.pen-paper.net/starwars.php

http://swrpg.flash.shl.pl

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 6:53 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  AtR
Gość

Kiedy/kanał/kto prowadzi?

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 8:45 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  pixel
Dowódca Floty

kiedy ci pasuje, na jakim ci pasuje, kto ci pasuje :PPP, pytanie czy ktos umie postawic tego dice bota

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 9:49 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Gość

pixel napisał:
kiedy ci pasuje, na jakim ci pasuje, kto ci pasuje :PPP, pytanie czy ktos umie postawic tego dice bota

-------------
ok, 'bota' umiem zrobic, co do kanalu gg:4399637

hhh
 PostWysłany: Pią Lut 25, 2005 9:51 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  pixel
Dowódca Floty

ten gosc wyzej to ja, tylko cos sie pop*** jak chcialem moj ostatni post edytowac

d
 PostWysłany: Sob Lut 26, 2005 10:43 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  pixel
Dowódca Floty

nastepny moj post:
znalazlem cos bardzo godnego uwagi:

www.openrpg.com

program do robienia sesji w internecie, z rys mapek itp Wink

PostWysłany: Nie Paź 25, 2009 8:45 pm Odpowiedz z cytatem  
Wiadomość
  Degrim
Elew

Witam

Grałem
WH
L5K
CP2020

Oczywiście mój ulubiony to
Star Wars RPG D6
(ale niestety u nasz jest krucho z mistrzem jeżeli gramy to w te co wymieniłem wcześniej i to tez nie często )

Ps.
Jeżeli jest ktoś z okolic Szczecin’a i ma czas i chęć poprowadzić to ja jestem za Wink

Ps.#2
Podręczniki do systemu SWD6 mam na płytce

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.swmud.pl Strona Główna » Gry

Strona 2 z 2
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Skocz do: